Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μπορεί ο Άρειος Πάγος να μπλοκάρει την έγκριση του ονόματος στο κόμμα Τσίπρα; Τι σχολίασε η Κουφονικολάκου
Μπορεί ο Άρειος Πάγος να μπλοκάρει την έγκριση του ονόματος στο κόμμα Τσίπρα; Τι σχολίασε η Κουφονικολάκου
29.05.2026 | 17:53

Μπορεί ο Άρειος Πάγος να μπλοκάρει την έγκριση του ονόματος στο κόμμα Τσίπρα; Τι σχολίασε η Κουφονικολάκου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα
Τα αρχικά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα (ΕΛ.Α.Σ) έχουν σηκώσει αρκετή συζήτηση και… συγκρίσεις με την Ελληνική Αστυνομία.    
Μάλιστα, δεν είναι και λίγες οι φωνές που ζητούν να μπλοκάρει την έγκριση του ονόματος ο Άρειος Πάγος, καθώς εκτιμούν ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται για πολιτικό φορέα.
 
Στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη πάντως δεν θεωρούν πως υπάρχει θέμα. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Θεώνη Κουφονικολάκου: «θα με εξέπληττε εάν ο Άρειος Πάγος προέβαινε σε μια τέτοια κίνηση. Η νομοθεσία σχετικά με τους λόγους για τους οποίους μπορεί να απορριφθεί ένα όνομα είναι συγκεκριμένη».
 
Τι προβλέπει η νομοθεσία
Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012) οι περιπτώσεις που απαγορεύεται η χρήση ως ονόματος και εμβλήματος ή σήματος κόμματος είναι οι εξής:
 
σύμβολο θρησκευτικής λατρείας, της σημαίας της πατρίδας ή άλλου παρόμοιου συμβόλου ή σημείου ιδιαίτερης ευλάβειας
του στέμματος
συμβόλων ή εμβλημάτων του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 ή φωτογραφιών προσώπων που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σ’ αυτό.
Η κατοχύρωση του ονόματος πρέπει να κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εντός 9 ημερών από την προκήρυξη των εκλογών.
 
Πηγή: 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

 

stenos pccom

xrysafi400

pantelaroudis

youtube channel