Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου τίμησε την 8η Μαΐου (photos)

the roots web banners 06

Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου τίμησε την 8η Μαΐου (photos)
12.05.2017 | 18:48

Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου τίμησε την 8η Μαΐου (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε μια υπέρλαμπρη επίσημη εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, παρουσία μελών του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου.

Σε σχετική ανακοίνωση το τοπικό Τμήμα του νησιού αναφέρει:

Παραβρέθηκαν στον Εορτασμό από το Περιφερειακό μας Τμήμα Λήμνου 6 κυρίες μέλος του Δ.Σ. και Εθελόντριες με τις στολές τους .

Ο φετινός Εορτασμός ήταν αφιερωμένος στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που από τον Μάιο του 2015 έφθασαν στην χώρα μας οι πρώτοι πρόσφυγες – μετανάστες και αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα . Πάντοτε σε ετοιμότητα οι 12000 Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. συνεργάστηκαν με τις τοπικές κοινωνίες και πρόσφεραν ανακούφιση και βοήθεια σαυτούς που μακριά από τα σπίτια τους αναζητούν ασφάλεια στην Ευρώπη. Στη συνέχεια και σε όσους έμειναν στην Ελλάδα προσφέρουν καθημερινά φροντίδα υγείας, διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση για το παιδιά και πολλά άλλα .

Γιαυτό και τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. κ. Αυγερινό οι υπεύθυνοι των Εθελοντών των 3 τομέων του Ε.Ε.Σ. (Νοσηλευτικής Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών –Διασωστών και Ναυαγοσωστών).

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. εξήρε <<τα αειθαλή νιάτα του Εθελοντισμού που έδωσαν και στο προσφυγικό τη μάχη από την πρώτη γραμμή , πιστοί στις αξίες και τις αρχές του κινήματος και επιβεβαίωσαν ότι στα 140 χρόνια λειτουργίας του στην χώρα μας ο Ε.Ε.Σ. αποτελεί το παράδειγμα αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα που θα πορεύεται πάντα δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο >> .

Στα πλαίσια του εορτασμού ο Ε.Ε.Σ. απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου <<ΕΛΠΙΔΑ >> κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για ότι έχει επιτύχει στο πεδίο της ανθρωπιστικής προσφοράς και ιδίως με τ< Όραμα Ελπίδας > αφιερωμένο στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες .

Μετά το πέρας της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης αποχωρίσαμε όλες ενθουσιασμένες με τις τόσες δράσεις των Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της πατρίδας μας και προβληματισμένες με το τι μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα εμείς εδώ στο νησί μας προς ανακούφιση των ομάδων αυτών.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel