Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Cineμάθεια 2017: Με δική τους ταινία συμμετέχουν και φέτος σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου

the roots web banners 06

Cineμάθεια 2017: Με δική τους ταινία συμμετέχουν και φέτος σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου
11.06.2017 | 13:51

Cineμάθεια 2017: Με δική τους ταινία συμμετέχουν και φέτος σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Ιουνίου 2017 έρχεται η «CINEμάθεια, 2017», το μαθητικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με το Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου, το Γυμνάσιο Μουδρου, το Γενικό Λύκειο Μύρινας, αλλά και το ΕΠΑΛ Μύρινας να συμμετέχουν με τις ταινίες τους.

Συγκεκριμένα, 40 ομάδες από Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά Σχολεία νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου συνθέτουν με τις δεκάλεπτες ταινιούλες τους. Ένα τρυφερό αλφαβητάρι αναμνήσεων και ευαισθησίας, με ερέθισμα τα φετινά θέματα του Φεστιβάλ: «Μια φωτογραφία αφηγείται» (για τις ταινίες μυθοπλασίας), «... “Κεντώντας” το δέντρο της μνήμης»(εναλλακτικά, για τις ταινίες ντοκιμαντέρ).

Ένα αλφαβητάρι αγάπης, τελικά, για τις μικρές ολόφωτες πατρίδες μας, τα νησιά και τα νησάκια του Αιγαίου, και τις ζωές μας σ' αυτά, που θα συλλαβίσουμε, όλοι μαζί, με τα μάτια στραμμένα στη μεγάλη οθόνη του θερινού σινεμά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Κήπο της Χίου (ώρα 8.15 το βράδυ).

9 συμμετοχές από τα Δωδεκάνησα, 10 από τις Κυκλάδες κι άλλες 21, από τα μικρά και μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θυμίζουν ότι το σχολείο και μπορεί και πρέπει να είναι η δημιουργική κυψέλη που δεν εφησυχάζει, ούτε αδρανεί, αλλά αφουγκράζεται παρελθόν, παρόν και μέλλον και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel