Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ζωή και πάλι στο Γαροφαλλίδειο από τον Φεβρουάριο του 2020 (photos)

pame boreio aigaio

Λήμνος: Ζωή και πάλι στο Γαροφαλλίδειο από τον Φεβρουάριο του 2020 (photos)
27.11.2019 | 14:24

Λήμνος: Ζωή και πάλι στο Γαροφαλλίδειο από τον Φεβρουάριο του 2020 (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 15 Φεβρουαρίου 2017 εντάχθηκε το έργο της ανακατασκευής του Γαροφαλλίδειου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με απόφαση της κας Χριστιάνας Καλογήρου και συνολικό προϋπολογισμό 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

3 χρόνια μετά, το Φεβρουάριο δηλαδή του 2020, το Γαρόφαλλίδειο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές στους χώρους του καθώς το ανακαινισμένο κτήριο θα χρησιμοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο για να καλύψει ανάγκες 2 αιθουσών διδασκαλίας και παράλληλα να αποκτήσει σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων.

Το κτήριο έχει εμβαδό 501,23 τ.μ., ανεγέρθηκε το 1956 μέσω του κληροδοτήματος του Νικολάου Γαροφαλλίδη και έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ μετά το σεισμό του Μάιου είχε υποστεί αρκετές ζημιές,

Μετά την περαίωση των εργασιών, όπως η ενίσχυση φέροντος οργανισμού, κατασκευή της νέας στέγης, δαπέδων από οπλισμένο σκυρόδεμα, επιχρισμάτων (εσωτερικών και εξωτερικών), καθώς και των αρχικών ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, την αποπεράτωση των εσωτερικών επενδύσεων της τοιχοποιίας και της οροφής (γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, ορυκτή ίνα) και των τελικών στρώσεων δαπέδων των βοηθητικών χώρων, το κτήριο το πολύ σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο προς παράδοση.

Βέβαια η παράδοση έχει καθυστερήσει ήδη ένα χρόνο, αφού ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε το έργο να έχει ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 19 και είχε δοθεί παράταση για το Ιούνιο του 19.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018