Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Περιοδεία Μουτζούρη στη Βόρεια Ελλάδα για την τουριστική προώθηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου (photos)

pame boreio aigaio

Περιοδεία Μουτζούρη στη Βόρεια Ελλάδα για την τουριστική προώθηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου (photos)
15.06.2020 | 19:52

Περιοδεία Μουτζούρη στη Βόρεια Ελλάδα για την τουριστική προώθηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την παρουσίαση της τουριστικής καμπάνιας 2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Πάμε Βόρειο Αιγαίο για Διακοπές Αλλιώς» με στόχο την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού ολοκλήρωσε στην Βόρεια Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Νύκτα.

Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης. Παρουσιάστηκε η καμπάνια και συζητήθηκαν κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, ώστε να υπάρξει αύξηση των επισκεπτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Παρουσίαση έγινε και σε δημοσιογράφους και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αφιερώματα για τα νησιά μας.

Στην Καβάλα, ο Περιφερειάρχης είχε σύσκεψη εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Καβάλας κ. Μουμτζάκη, τους Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού κ. Πεφάνη και του Φορέα «Δημωφέλεια» κ. Αγγελίδη. Συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας των δύο φορέων αφού η Καβάλα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον, παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του κ. Μουτζούρη από την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Στην Θεσσαλονίκη, στις (12/6), σε πολύ καλό κλίμα και με έντονη τη διάθεση συνεργασίας, υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού κα Καραγιάννη.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ και γνωστός τουριστικός πράκτορας, κ. Ζορμπίδης, υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη τονίζοντας ότι το ΕΕΘ είναι έτοιμο να συνδράμει σε κάθε προσπάθεια για την αύξηση του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς αυτό αποτελεί εθνική υποχρέωση. Επεσήμανε ότι τα εν λόγω νησιά διαθέτουν όλα τα στοιχεία που αποζητά ένας τουρίστας. Ο Περιφερειάρχης κατέγραψε τις ιδέες και τις προτάσεις του κ. Ζορμπίδη προκειμένου να μελετήσει την εφαρμογή τους.

Στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο (13/6), με τον Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη συζητήθηκε η αξιοποίηση των νέων δεδομένων και η μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία προώθησης του εσωτερικού́ τουρισμού́ και ανάδειξης των περιοχών μας, με τη δυνατότητα που δίνει και η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολη - Λήμνος. Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή Έβρου και πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Δημοσχάκη. Κεντρικό ρόλο στη συζήτηση είχε το ζήτημα του κοινωνικού τουρισμού που αποφάσισε η Κυβέρνηση. Ο Περιφερειάρχης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους Εβρίτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (15/6), ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενημέρωσε συνολικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τουρισμού των νησιών μας σχετικά με τις συναντήσεις του στη Βόρεια Ελλάδα, και μετέφερε τα αιτήματα των επαγγελματιών της Βόρειας Ελλάδας στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς και επαγγελματίες του Βορείου Αιγαίου.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018