Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>2 πράσινα σημεία και 30 γωνιές ανακύκλωσης θα αποκτήσει η Λήμνος
ikteo limnou
2 πράσινα σημεία και 30 γωνιές ανακύκλωσης θα αποκτήσει η Λήμνος
21.06.2021 | 11:13

2 πράσινα σημεία και 30 γωνιές ανακύκλωσης θα αποκτήσει η Λήμνος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Οργανωμένους χώρους ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα βρίσκονται μέσα στις γειτονιές αλλά και έξω από τον αστικό ιστό, θα αποκτήσει το νησί της Λήμνου, προσφέροντας κίνητρα στους πολίτες για να ανακυκλώσουν «σωστά» και σε «όλη την αλυσίδα».

Το μοντέλο των «Πράσινων Σημείων» εφαρμόζεται εδώ και έτη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πλέον, βάσει της νέας εθνικής νομοθεσίας για τα απορρίμματα, θα αρχίσει να υιοθετείται από τους δήμους και στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ποντίκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του FM100 «Έχουμε Θέμα», στο νησί μας, αναμένεται να δημιουργηθούν 30 γωνιές ανακύκλωσης και 2 πράσινα σημεία, ένα στα Λύχνα και ένα στον κόμβο του Περιφερειακού προς Πλατύ.

Κατηγορίες Πράσινων Σημείων:

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τα «Πράσινα Σημεία» χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την έκτασή τους και τα ανακυκλώσιμα υλικά:

  • Γωνίες Ανακύκλωσης: έως 50 τ.μ. Στους χώρους τους οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν: χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, γυάλινες συσκευασίες, tetrapack, ξύλινες συσκευασίες, βρώσιμα έλαια – λίπη, ΑΗΗΕ (μικρού μεγέθους)
  • Μικρά Πράσινα Σημεία: έως 1000 τ.μ. Στους χώρους τους οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν: χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, γυάλινες συσκευασίες, tetrapack, ξύλινες συσκευασίες, βρώσιμα έλαια – λίπη, ΑΗΗΕ, μπαταρίες και σε μικρές ποσότητες μικροσυσκευές, απόβλητα ανακαινίσεων, βιοαποδομήσιμα.
  • Μεγάλα Πράσινα Σημεία: από 1000 τ.μ. Στους χώρους τους οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν: χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, γυάλινες συσκευασίες, tetrapack, ξύλινες συσκευασίες, βρώσιμα έλαια – λίπη, ΑΗΗΕ, μπαταρίες και σε μικρές ποσότητες μικροσυσκευές, απόβλητα ανακαινίσεων, βιοαποδομήσιμα, καθώς και ογκώδη.
  • Κέντρα Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης και Διαλογής στην πηγή: από 500 τ.μ. Στους χώρους τους οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν: χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, γυάλινες συσκευασίες, tetrapack, ξύλινες συσκευασίες, βρώσιμα έλαια – λίπη, ΑΗΗΕ, μπαταρίες και σε μικρές ποσότητες μικροσυσκευές, απόβλητα ανακαινίσεων, βιοαποδομήσιμα, καθώς και ογκώδη. Εκτός από τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, θα πρέπει να διαθέτουν αίθουσα εκπαίδευσης και δραστηριότητες που προάγουν την ανακύκλωση.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018