Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παγκόσμια ημέρα για την "Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών"

the roots web banners 06

Παγκόσμια ημέρα για την "Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών"
25.11.2022 | 15:08

Παγκόσμια ημέρα για την "Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα για την «Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», η Περιφερειακή Σύμβουλος και Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λήμνου Μαγδαληνή Τούφου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση.

-Σήμερα, παρά τους πολύχρονους αγώνες του γυναικείου κινήματος, την ανάδειξη και την ισχυροποίηση των γυναικών σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής παγκοσμίως, δυστυχώς η βία εναντίον τους (σωματική, λεκτική, ψυχολογική, εργασιακή) όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί αλλά φαίνεται για πολλές γυναίκες να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας τους.

Είναι χρέος όλης της κοινωνίας, η συνεχής υπενθύμιση στα κορίτσια, στις έφηβες, στις γυναίκες ακόμα κι αν είναι επιτυχημένες και οικονομικά ανεξάρτητες, ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε, να μιλάμε, να απαιτούμε σεβασμό, να μην ανεχόμαστε την παραμικρή έκφραση βίας από κανέναν, με όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται εναντίον μας.

Το ΌΧΙ είναι ΌΧΙ και δεν το διαπραγματευόμαστε.

Μιλάμε, καταγγέλουμε, δυναμώνουμε τη φωνή μας απέναντι σε κάθε κακοποίηση είτε μας αφορά είτε αντιλαμβανόμαστε ότι συμβαίνει σε άλλη.

Διδάσκουμε τα παιδιά μας, αγόρια και κορίτσια, με το παράδειγμα μας

Απαιτούμε, τέλος, από την πολιτεία να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο προστασίας μας και να εξασφαλίσει ότι καμία από εμάς δεν θα αναγκαστεί να ανέχεται καταστάσεις επειδή απλά δεν είχε βοήθεια ή επειδή φοβήθηκε να μιλήσει.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το