Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη | ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη | ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις
14.03.2023 | 12:32

Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη | ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ενώ και τα σχολεία θα είναι κλειστά, καθώς ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο παλιό λιμάνι της Μύριανς στις 10 το πρωί. 
 
Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Λήμνου  για τη συμμετοχή στην απεργία
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:
 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ // ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 10:00πμ
 
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ- ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
 
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τη νέα γενιά, ιδιαίτερα τους χιλιάδες μαθητές μας, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και δεκάδων άλλων πόλεων σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε όλες τις πόλεις της χώρας τόσο κατά την ημέρα της απεργίας, στις 8 Μαρτίου, όσο και στις συγκεντρώσεις στις 12 Μάρτιου, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ. Όλοι μαζί γίναμε η φωνή των 57 νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη, βροντοφωνάξαμε «ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ». 
 
Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί!
Η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα, επιχειρούν να κρύψουν την πραγματική αιτία αυτής της τραγωδίας. Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και κρύβουν τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν πιστά όλοι τους. Πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των μεταφορών, θυσιάζουν την ασφάλεια των επιβατών στον βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, μετράνε την αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο το κόστος. 
 
Ό, τι κι αν κάνουν όμως, η προσπάθεια συγκάλυψης έχει πέσει στο κενό! Η πολιτική τους έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Η ενοχή τους είναι αποδεδειγμένη. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δε συγκινούν κανέναν.
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!
 
Την πολιτική του «κόστους - οφέλους» την γνωρίζουμε καλά στα Δημόσια Σχολεία. Όλοι βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου, την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Σχολείου, που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών. 
 
Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες μας από τον άδικο χαμό του μαθητή μας στις Σέρρες από τον λέβητα που έσκασε, ενώ από τύχη δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς από τα ταβάνια που πέφτουν μέσα στις τάξεις, από τα απαρχαιωμένα εργαστήρια που βάζουν σε κίνδυνο εκπαιδευτικούς και μαθητές, από τις βροχές που πλημμυρίζουν προαύλια και τάξεις. Τρέμουμε με την ιδέα της πιθανότητας ενός σεισμού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου! Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η  υποχρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες είναι εδώ και χρόνια πάγιο καθεστώς (1,8 δις λιγότερα τα τελευταία 11χρόνια).
 
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό. Δεν θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δεν θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια ενός νέου σεισμού, από ένα πεσμένο ταβάνι, από μια καταστροφική πυρκαγιά, από έναν κακοσυντηρημένο καυστήρα ή από ένα τροχαίο κατά τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο ή σε μια σχολική εκδρομή! Δεν θα δεχτούμε την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της, ότι «όλοι φταίμε» ή ότι «φταίνε οι συντεχνίες που δε θέλουν την αξιολόγηση». 
 
Η πολιτική όλων όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αξιολογήθηκε και αποδείχτηκε επικίνδυνη και εγκληματική. Κρίθηκε ένοχη για τα ανύπαρκτα συστήματα ασφαλείας στα τρένα, για τους 64 νεκρούς εργαζόμενους στους ΟΤΑ από το 2015 μέχρι σήμερα, για το κομμένο ρεύμα στον «Ευαγγελισμό» - το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, για τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων, την απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία επειδή δεν βρήκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ! Κανέναν πια δεν μπορούν να εξαπατήσουν όλοι όσοι έχουν σαν θεό το κέρδος και αντιμετωπίζουν την ζωή μας ως κόστος.  
 
Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά:
    • Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. 
    • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου. 
    • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς. Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.
    • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
    • Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα. 
    • Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
    • Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρο-μηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
    • Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία (π.χ. ώρες και προϋποθέσεις πραγματοποίησης εργασιών στα σχολεία) με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.
    • Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη του κράτους, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών και η πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών.
Στις 16 Μάρτη ξαναβγαίνουμε στους δρόμους! 
Απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις!
 
Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις! 
Συμμετέχουμε αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών, στην απεργία-αποχή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Είμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών μας!
 
 
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη θα παραμείνουν «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια, με την ΠΝΟ να ανακοινώνει χθες πως συμμετέχει και εκείνη στις κινητοποιήσεις, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel