Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γλυκιά «μέθη» από τη μουσική παράσταση του ΜΕΣ «Ο ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

the roots web banners 06

Γλυκιά «μέθη» από τη μουσική παράσταση του ΜΕΣ «Ο ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
19.05.2023 | 15:22

Γλυκιά «μέθη» από τη μουσική παράσταση του ΜΕΣ «Ο ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μια γλυκιά «μέθη» κατάφερε να προσφέρει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου «Ο ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», σε όσους παρακολούθησαν την ετήσια χορευτική του εκδήλωση, με τίτλο ««Γαία ευάμπελος, οίνος ηδύποτος» που φιλοξενήθηκε στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Άγιος Δημήτριος και κρασί, είναι σαν να λέμε ένα και το αυτό, αφού η ενασχόληση των κατοίκων με τα αμπέλια, αγγίζει σχεδόν το 100%. Έτσι λοιπόν η φετινή εκδήλωση είχε να κάνει με χορούς και τραγούδια που αφορούν το κρασί και για το λόγο αυτό, τα χορευτικά του τμήματα «ταξίδεψαν» τους παρευρισκόμενους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και για πρώτη φορά της Κύπρου.

Ιδιαίτερη στιγμή, η παράδοση αναμνηστικής πλακέτας από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο απελθόν και συγκριμένα, στον πρόεδρο Γιώργο Μανδρανή, στην αντιπρόεδρο Βασιλεία Ανδριωτάκη, τη γραμματέα Αλεξάνδρα Ματσούκα, τον ταμία Γιώργο Ανδριωτάκη και το μέλος Ελένη Κοντού.

Με αφορμή τη χορευτική «βόλτα» στην Κύπρο, αναφορά έγινε στην αείμνηστη, Κύπρια στην καταγωγή, Αθηνά Καλλιγερή που μέσω του τοπικού παραρτήματος του Λυκείου των Ελληνίδων είχε προσφέρει πολλά στον πολιτισμό του τόπου μας.

Το κατάμεστο από κοινό «Μαρούλα» καταχειροκρότησε τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, τόσο για τις χορευτικές τους ικανότητες όσο και για τις υποκριτικές, αφού ανάμεσα στους χορούς υπήρχαν και μικρά θεατρικά δρώμενα, αλλά και πολλές πληροφορίες για το κρασί.

Ο ΜΕΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι βρέθηκαν κοντά του κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης και βοήθησαν στη διεξαγωγή της, αλλά και όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλει στους εκπροσώπους της εκκλησιαστικής, στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Λήμνου που για άλλη μια φορά στήριξαν και αυτή του τη δράση.

Ευχαριστεί τον ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου, τη μεταφορική «Ήφαιστος», το οινοποιείο «Γκαράλη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδοχωρίου «Η Αγία Μαρίνα», το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου, τον κ. Κοσμά Λεϊλετζόγλου και την κ. Ραφαέλα Πατρώνια.

Τέλος ένα μεγάλο «ευχαριστώ» οφείλει στον «ηθικό αυτουργό» και της φετινής παράστασης, Νάσο Χαλκά που επι 28 χρόνια διδάσκει στον Άγιο Δημήτριο τα βήματα του χορού και διατηρεί άσβεστο το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Ραντεβού στις εκδηλώσεις του Αυγούστου, τιμώντας το «Μικρασιάτη Πρόσφυγα» στις 6 Αυγούστου και γλεντώντας στη «Γιορτή του Κρασιού» στις 16 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel