Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λούκας κατά Μαρινάκη: «3 μεγάλα έργα για τη Λήμνο περιμένουν μια μόνο υπογραφή»
Λούκας κατά Μαρινάκη: «3 μεγάλα έργα για τη Λήμνο περιμένουν μια μόνο υπογραφή»
15.09.2023 | 12:33

Λούκας κατά Μαρινάκη: «3 μεγάλα έργα για τη Λήμνο περιμένουν μια μόνο υπογραφή»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για αναποτελεσματικότητα κατηγορεί τη νυν δημοτική αρχή και τον εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη, ο συνυποψήφιος του Θωμάς Λούκας, με αφορμή τρία έργα, για τα οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έμενε μόνο η υπογραφή του Δημάρχου για να ξεκινήσει η υλοποίηση τους και ως σήμερα, αυτή δεν έχει μπει.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

          Η αποτελεσματικότητα μιας δημοτικής αρχής κρίνεται αναμφίβολα από τα έργα που έχει υλοποιήσει κατά την θητεία της. Δυστυχώς κρίνεται και από όλα όσα δεν έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας. Και δεν εννοούμε τα ακατόρθωτα!

          Για τα τρία παρακάτω μεγάλα έργα τα οποία είναι:

  • η αποκατάσταση της οδού προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας
  • μελέτη κατασκευής και ασφαλτόστρωσης οδού από παράκαμψη Μύρινας προς Παναγιά Κακαβιώτισσα
  • Βελτίωση – συντήρηση στο οδικό δίκτυο προς Άγιο Χαράλαμπο

έχουν προετοιμαστεί προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου Λήμνου και Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

          Οι συμβάσεις αυτές έχουν εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή του Δήμνου Λήμνου (της οποίας πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος), από τις 15 Απριλίου 2022, αλλά και από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τα αντίστοιχα έγγραφα : 6ΜΟΦΩΛΘ-ΧΣ7, 6ΘΕΛΩΛΘ-ΦΛΧ, ΨΔΜΙΩΛΘ-53Ε.

          Το μόνο που έμενε για την έναρξη υλοποίησης τους ήταν ουσιαστικά η υπογραφή του Δημάρχου.

          Δυστυχώς, σήμερα, 17 μήνες μετά, ο ίδιος άνθρωπος, που ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου έχει εγκρίνει τα έργα, δεν έχει υπογράψει για την έναρξή τους. Ο Δήμαρχος Λήμνου οφείλει μια απάντηση στους πολίτες του νησιού.

          Εμείς, δεσμευόμαστε ως παράταξη πως ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια, η καινούρια Δημοτική Αρχή να κινείται με βήματα. Πρέπει να κάνει άλματα για να κερδίσει το χαμένο έδαφος.                                       

Είμαστε έτοιμοι!

Λύσεις υπάρχουν!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

 

stenos pccom

xrysafi400

pantelaroudis

youtube channel