Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΛΑΣ Λήμνου: «Καταργούνται σχολικές επιτροπές και νομικά πρόσωπα από τους Δήμους»

the roots web banners 06

ΛΑΣ Λήμνου: «Καταργούνται σχολικές επιτροπές και νομικά πρόσωπα από τους Δήμους»
01.10.2023 | 12:31

ΛΑΣ Λήμνου: «Καταργούνται σχολικές επιτροπές και νομικά πρόσωπα από τους Δήμους»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου με θέμα :»Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί σχολικές επιτροπές, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, κοινωφελείς οργανισμούς και ενισχύει την παράδοση υπηρεσιών των δήμων και των Περιφερειών σε επιχειρήσεις».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, νομοσχέδιο που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων, των νόμων «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ», τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», αλλά και τους νόμους της ίδιας, με τους οποίους έχει μετατραπεί η δημοτική και η περιφερειακή διοίκηση σε μέρος ενός κράτους, που μαζί με τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δρουν ενιαία και εχθρικά απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του.

Με τα άρθρα 27 και 29, καταργούνται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, των οργανισμών των δήμων, (ΟΕΠΑ, ΟΚΠΑ), και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων.

Η κυβέρνηση, ενώ καταργεί τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ενισχύει τους αναπτυξιακούς οργανισμούς, (π.χ. ΑΡΜΟΣ), και τις ανώνυμες εταιρείες που λειτουργούν ή να ενισχύσουν προφανώς τις ιδιωτικοποιήσεις ή την εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ δεν προβλέπονται συνολικά μέτρα όπως η αναγκαία χρηματοδότηση ή επαρκής στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό και υπηρεσίες προς τους δημότες, που θα χειροτερεύουν.

Πολλές από τις ανάγκες σε προσωπικό εξυπηρετούνται αυτήν την περίοδο με ανθρώπους με συμβάσεις έργου που ανανεώνονται διαρκώς για πολλά χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα σύμβασή τους.

Όλοι οι μακροχρόνια συνεργαζόμενοι εξωτερικοί συνεργάτες, πλην των νομικών συμβούλων ξαφνικά τελειώνουν στις 31/12/23.
Με το άρθρο 28, καταργούνται οι σχολικές επιτροπές και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες στο δήμο. Είμαστε ενάντια στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, όπως αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 28, Πάγια θέση που πρέπει να αναπτυχθεί, είναι η αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολείων, κόντρα σε μία πολιτική που σταθερά μειώνει τις δαπάνες η μείωση είναι 40% των δαπανών, για τις σχολικές επιτροπές την τελευταία δεκαετία.

Οι ανάγκες του λαού, δεν συναντιούνται πουθενά με τους στόχους και αυτού του νομοσχεδίου. Αυτές οι ανάγκες για να ικανοποιηθούν, απαιτείται σύγκρουση με αυτό το δρόμο, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση. Γι’ αυτό ο λαός με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων και σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να κάνει τη διαφορά. Να δώσει δύναμη στη δύναμή του. Να ψηφίσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel