Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Περιοδεία Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο | Στο επίκεντρο οι πληγέντες από τις πλημμύρες και τα προβλήματα των παραγωγών
Περιοδεία Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο | Στο επίκεντρο οι πληγέντες από τις πλημμύρες και τα προβλήματα των παραγωγών
02.03.2026 | 17:54

Περιοδεία Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο | Στο επίκεντρο οι πληγέντες από τις πλημμύρες και τα προβλήματα των παραγωγών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποίησε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου η Βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Η κ. Κομνηνάκα, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης του κόμματος, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές της Μύρινας, του Κάσπακα και του Πλατέος, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατά τη διάρκεια των επαφών της, η Βουλευτής ανέδειξε τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα υποδομής και τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των προηγούμενων ετών, ενώ συμμετείχε και στη συγκέντρωση των σωματείων για τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία των Τεμπών. Το πρόγραμμα της κ. Κομνηνάκα περιλάμβανε επίσης συναντήσεις με την Ένωση Στρατιωτικών, τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο, καθώς και με γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Μύρινας, καταγράφοντας μια σειρά από οξυμένα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Η Βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των φορέων και των κατοίκων στη Βουλή, μέσω της επίκαιρης ερώτησης που έχει ήδη καταθέσει, καλώντας παράλληλα τους πολίτες σε αγωνιστική διεκδίκηση.

Ακολουθεί το αναλυτικό Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την επίσκεψη της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Λήμνο

Η βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Μαρία Κομνηνάκα, επισκέφθηκε τη Λήμνο το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου.

Το Σάββατο, μαζί με κλιμάκιο της Οργάνωσης Λήμνου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τα μαγαζιά και τα σπίτια της Μύρινας που επλήγησαν από τις πλημμύρες και συζήτησε με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Από τις συζητήσεις, αναδείχθηκαν οι ευθύνες του κράτους και των τοπικών αρχών, τόσο για την απουσία αντιπλημμυρικών έργων, τη στιγμή μάλιστα που το νησί είχε δοκιμαστεί επανειλημμένως από πλημμύρες, όσο και για την απουσία πλήρους αποζημίωσης των πληγέντων από τις προηγούμενες πλημμύρες του 2024.

Το μεσημέρι του Σαββάτου συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων για τα 3 χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών με σύνθημα «Δεν ξεχνούμε δεν συγχωρούμε», «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Το απόγευμα επισκέφθηκε τις καταστραμμένες γέφυρες και παραλιακούς δρόμους του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα, όπου τέθηκε από τον πρόεδρο της Κοινότητας Κάσπακα το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών και των αγροτικών δρόμων, των αποζημιώσεων των πληγέντων, της επανακατασκευής των γεφυρών με μελέτες για να μην καταστρέφονται σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση, τον καθαρισμό του χειμάρρου του Ραγκαβά σε όλο του το μήκος, αλλά και την κατασκευή του φράγματος Κάσπακα.

Το βράδυ συνομίλησε με εκπροσώπους της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λήμνου.

Οι στρατιωτικοί έθεσαν προβλήματα που αφορούν τόσο τις εργασιακές τους σχέσεις, όσο και τις συνθήκες διαβίωσης στο νησί, όπως επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου, τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όλο το χρόνο, φθηνές κατοικίες, δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν από τις πλημμύρες με την καταστροφή των αγροτικών δρόμων και των χωραφιών τους, αλλά και την καταστροφή των περιουσιών τους από την ευλογιά των αιγοπροβάτων και την πολιτική που δεν τους αποζημιώνει τους οδηγεί σε χρέη στις τράπεζες και τους ξεκληρίζει.

Το πρωί της Κυριακής, συναντήθηκε με μητέρες εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Μύρινας, οι οποίες έθεσαν τα αιτήματά τους για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο νηπιαγωγείο, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον αύλειο χώρο και στις εισόδους του νηπιαγωγείου, αλλά και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης για να επιληφθούν της άμεσης επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της Μύρινας και της παραλίας Πλατέος που έπαθαν ζημιές τόσο από τις πρόσφατες πλημμύρες, όσο και από τις προηγούμενες και δεν αποζημιώθηκαν. Αναδείχθηκαν και πάλι τα ζητήματα του ολοκληρωτικού καθαρισμού των χειμάρρων της περιοχής, αλλά και της οριοθέτησης των χειμάρρων. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια κατοίκου της περιοχής που ανέφερε ότι από τύχη δεν πνίγηκε από την πλημμύρα.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι θα αναδείξει τα αιτήματα στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που έχει καταθέσει στη Βουλή. Παράλληλα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει και όποια αγωνιστική διεκδίκηση αποφασίσουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Τους κάλεσε να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές κυβερνήσεων και τοπικών αρχών, που εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ, χαρακτηρίζουν ως κόστος και κρίνουν μη επιλέξιμα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Και τόνισε ότι μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στην πάλη για να απαλλαγεί μια κι έξω ο λαός από το εχθρικό, επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος και το σάπιο σύστημα που συνεχώς θυσιάζει τις ανάγκες και τη ζωή του λαού στο βωμό του κέρδους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

 

stenos pccom

xrysafi400

pantelaroudis

greek radios

youtube channel