Η δράση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Προεδρείου της Ένωσης Στρατιωτικών και έλαβε τη σχετική έγκριση από τον Πρόεδρο του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιο Αυγερινό.
Κατά τη διάρκεια του εξαώρου προγράμματος, οι συμμετέχοντες στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν σε κρίσιμες δεξιότητες που μπορούν να σώσουν ζωές, όπως:
-
BLS/AED: Βασική Υποστήριξη Ζωής και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
-
Θέση Ανάνηψης: Σωστή τοποθέτηση θύματος που έχει χάσει τις αισθήσεις του.
-
Αντιμετώπιση Πνιγμονής: Τεχνικές για την απελευθέρωση των αεροφόρων οδών από ξένο σώμα.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις πιστοποιημένες εθελόντριες εκπαιδεύτριες του ΕΕΣ, κ. Αλεξάνδρα Τζιρτή και κ. Βασιλική Καραγιάννη, καθώς και τον εθελοντή του Τομέα Υγείας, κ. Χρήστο Γεωργίου. Παρόν στην εκπαιδευτική διαδικασία ήταν και ο Πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, κ. Δημήτριος Αχιλαδέλλης.
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του κ. Αχιλαδέλλη, η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μόνο την αρχή, καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί η εκπαίδευση και άλλων ομάδων στρατιωτικών της Ένωσης το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία μεταξύ του Ερυθρού Σταυρού και των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί.
https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/87169-limnos-epityximeni-ekpaidefsi-proton-voitheion-se-stratiotikoys-apo-ton-erythro-stavro.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAc3J0YwZhcHBfaWQKNjYyODU2ODM3OQABHppSAL5sXSwktYkY2TS830nsqp24zFgwfKUx5gxxyz8VRooq7-ng09bMfNjl_aem_bmVnHpo6EyptPSzcIcmoDg#sigProId6cda705af6

























