Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου τίμησε τη μνήμη των θυμάτων στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Γενεσίου της Θεοτόκου, στην Αγορά της Μύρινας, στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία της 9ης Σεπτεμβρίου 1939.
Τελέστηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, παρουσία συγγενών τους, πιστών και της προέδρου του Παλλημνιακού Ταμείου, Φωτεινής Μελάτου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, πλαισιωμένος από ιερείς και τον διάκονο, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο κενοτάφιο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά. Κατά τη διάρκεια της δέησης μνημονεύθηκαν ονομαστικά και τα 58 θύματα.
Απευθυνόμενος στους παρισταμένους, ο κ. Ιερόθεος υπογράμμισε:
«Παρά τα πολλά χρόνια που πέρασαν, στεκόμαστε και πάλι εφέτος μπροστά από αυτό το κενοτάφιο και αναλογιζόμαστε το μεγάλο κακό της αποφράδας εκείνης ημέρας, το οποίο έδωσε τέλος αιφνίδια και μαρτυρικά στη ζωή 58 συνανθρώπων μας στον τόπο αυτό. Από τότε μέχρι και σήμερα, πολλοί θυμούνται και μιλούν γι’ αυτό το γεγονός. Η Εκκλησία ποτέ δεν έπαυσε να τους μνημονεύει και να προσεύχεται στον Θεό να τους έχει αιώνια στη μνήμη Του».

























