Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος σήμερα ήταν μια τεράστια αγκαλιά | Από τα μικρά παιδιά μέχρι τις γιαγιάδες μας, όλοι περπάτησαν για τη ζωή!

AquaBlue WebBanner 750x150 from970

Η Λήμνος σήμερα ήταν μια τεράστια αγκαλιά | Από τα μικρά παιδιά μέχρι τις γιαγιάδες μας, όλοι περπάτησαν για τη ζωή!
04.10.2026 | 13:13

Η Λήμνος σήμερα ήταν μια τεράστια αγκαλιά | Από τα μικρά παιδιά μέχρι τις γιαγιάδες μας, όλοι περπάτησαν για τη ζωή!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το «είμαι δίπλα σου» σήμερα στη Μύρινα έγινε πράξη!

Εκατοντάδες άνθρωποι άφησαν για λίγο το δικό τους πρόγραμμα και αφιέρωσαν το πρωινό τους στο «Άλμα Ζωής», για τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού, για όσες την έχουν ζήσει και για εκείνες που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας!

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά μέχρι ευειδείς, ηλικιωμένες κυρίες με τα μπαστουνάκια τους πέρασαν από τη Γέφυρα, το Ρωμαίικο και την αγορά, με προορισμό το λιμάνι της Μύρινας. 

Τα Bartalia φέτος συνόδευσαν την πορεία, κι έδωσαν ρυθμό και ζωντάνια στη μεγάλη παρέα των κατοίκων της Λήμνου!

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία ηλικιωμένων από το Γηροκομείο, οι οποίοι φέτος συμμετείχαν με τη βοήθεια εθελοντών.
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ήταν εκεί, θυμίζοντας με τη συμμετοχή τους ότι η θέληση για ζωή δεν έχει ηλικία.

Την εκκίνηση έδωσε με την ομιλία της η ψυχή της τοπικής διοργάνωσης, Ελένη Ρούφου, η οποία αρχίζει τα τελευταία 6 χρόνια από την 1η Ιουλίου να συγκεντρώνει συμμετοχές και να προετοιμάζει τη διοργάνωση.
Έξι χρόνια μετά το πρώτο ξεκίνημα, η ανταπόκριση της Λήμνου συνεχίζει να μεγαλώνει!

Όπως ανέφερε η ίδια, οι εγγραφές φέτος ξεπέρασαν τις 430, έναντι 332 πέρυσι, φέρνοντας τη Λήμνο για ακόμη μία χρονιά στη δεύτερη θέση πανελλαδικά!

Μάλιστα, δύο γυναίκες της Λήμνου εκπροσώπησαν το νησί στη φετινή βράβευση στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.

«Αυτή η επιτυχία δεν ανήκει στην Ελένη Ρούφου, δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο, ανήκει σε όλους μας», τόνισε, ευχαριστώντας τους εθελοντές, τους φορείς, τους επαγγελματίες και όλους όσοι στηρίζουν τη δράση.
Το βασικό της μήνυμα προς τις γυναίκες ήταν το κυρίαρχο μήνυμα της διοργάνωσης! «Μην αμελείτε τον εαυτό σας και μην αφήνετε τον φόβο να σας κρατά μακριά από τον έλεγχο για την υγεία σας!».

Μετά την Ελένη, η Μαρία Λιαράκου, συγκινημένη στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνο και μίλησε για τη δίκη της περιπέτεια. 

Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, πέρα από τη συμμετοχή, φάνηκε και στις μικρές, αλλά ουσιαστικές φροντίδες στο σημερινό πρωινό.
Στο Ρωμαίικο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Νίκος Κωνσταντάρας από τον «Ίσαλο» πρόσφερε μπουκαλάκια νερό στους συμμετέχοντες, για το υπόλοιπο της διαδρομής!
Στο λιμάνι, οι επιχειρήσεις «Χρυσάφη», «Κασπακινές Λιχουδιές», «Αγγελική από Χρυσάφη», και «Αλεξίου Bakery» φρόντισαν τον πάγκο με τα κεράσματα που περίμεναν τον κόσμο στο λιμάνι.

Με την άφιξη στο λιμάνι ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και οι προσωπικές μαρτυρίες.
Καθώς η δήμαρχος απουσίαζε εκτός Λήμνου, παρών ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τριαντάφυλλος Κατής, φορώντας το λευκό μπλουζάκι του «Άλματος Ζωής».

«Δεν έχει σημασία ποιος έφτασε πρώτος, σημασία έχει ότι κανείς δεν έμεινε πίσω», είπε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και τη δύναμη μιας κοινωνίας που στέκεται δίπλα στις γυναίκες που νοσούν!

Η παθολόγος και διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Λήμνου, Ερμιόνη Κιτρομυλίδη, μίλησε επίσης για την αξία του προληπτικού ελέγχου.
Πρόσθεσε δε πως το Νοσοκομείο έχει ήδη πραγματοποιήσει μέσα στη χρονιά δύο δράσεις προληπτικού ελέγχου με ψηφιακή μαστογραφία και υπερηχογράφημα, με την παρουσία εξειδικευμένου ακτινολόγου από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά». 

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι η προσπάθεια του Νοσοκομείου θα συνεχιστεί με νέα επίσκεψη μέσα στον Οκτώβριο, για την οποία θα υπάρξει ενημέρωση του κοινού, ώστε να προσέλθουν τόσο γυναίκες για προληπτικό έλεγχο όσο και γυναίκες με ιστορικό ή κάποιο εύρημα που επιθυμούν δεύτερη γνώμη.

Τον λόγο στη συνέχεια πήραν τρεις γυναίκες με τα φούξια μπλουζάκια, καταθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες από την ασθένεια.
Μίλησαν για τον φόβο, τη θεραπεία, την ανάγκη στήριξης και τη ζωή που συνεχίζεται. «Μετά από έντεκα χρόνια θεωρώ ότι βγήκα από το τούνελ», είπε μία από αυτές, εκφράζοντας την ευχή να βγουν από αυτό όλες οι γυναίκες.

Ήταν οι δικές τους φωνές που έδωσαν το πιο προσωπικό νόημα στον σημερινό περίπατο και στην παρουσία τόσων ανθρώπων που επέλεξαν να περπατήσουν δίπλα τους!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel