Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό των Σχολείων Θάνους και Κάσπακα | Στη Λήμνο Η Περιφ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης

the roots web banners 06

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό των Σχολείων Θάνους και Κάσπακα | Στη Λήμνο Η Περιφ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης
09.09.2014 | 14:06

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό των Σχολείων Θάνους και Κάσπακα | Στη Λήμνο Η Περιφ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Κάσπακα και Θάνους για την απόφαση του ΠΥΣΠΕ να υποβιβάσει τα Δημοτικά από τριθέσια σε διθέσια, με έγγραφη επιστολή τους.

Η επιστολή που έχει παραλήπτες την Περιφερειακή Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και το ΠΥΣΠΕ Λέσβου,  κάνει γνωστό στις υπηρεσίες πως:

«Η εξέλιξη αυτή αποβαίνει σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών, τη στιγμή που στο σχολειό του Θάνους υπάρχουν τρία παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες με γνωμάτευση του ΚΥΔΕ, οι αίθουσες του σχολείου είναι μικρές και δεν τηρούν τις παιδαγωγικές συνθήκες για 18 παιδιά που θα είναι το τμήμα αν το σχολείο λειτουργήσει ως διθέσιο.

Η απόφαση αυτή του ΠΥΣΠΕ στηρίχθηκε σε επιλεκτική εφαρμογή του νόμου για την αναλογία δασκάλων με το συνολικό αριθμό μαθητών ανα σχολείων και είναι άδικη και ως προς αυτό το σημείο.

Επιπλέον δε λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες ζωής των οικογενειών μας σ’ ένα ακριτικό νησί και πολλές φορές απομονωμένο από συγκοινωνίες νησί όπως είναι αυτό της Λήμνου.

Ζητούμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου και ΠΥΣΠΕ Λέσβου να εγκρίνουν τη λειτουργία των σχολείων του Κάσπακα και του Θάνους με τρείς δασκάλους».

Εντωμεταξύ επίσκεψη στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο πραγματοποιεί από σήμερα Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου  η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Παπαδανιήλ Μαρία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, για θέματα Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, θα επισκεφθεί σχολικές μονάδες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παρευρεθεί στον καθιερωμένο αγιασμό και θα έχει επαφές με τοπικούς παράγοντες και στελέχη της εκπαίδευσης, με πρωταρχικό στόχο το συντονισμό των ενεργειών τους σε σημαντικά θέματα εκπαίδευσης, τη δρομολόγηση των δραστηριοτήτων του κοινωνικού σχολείου, καθώς και ειδικότερα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των οικείων σχολικών μονάδων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο φετινός αριθμός μαθητών στο Δημοτικό Σχολειό του Θάνους ανέρχεται σε 26 παιδιά ενώ στο Δημοτικό Σχολείο του Κάσπακα 24 παιδιά.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel