Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Σωτηρία Κυριαζίδου στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό που προκαλεί μια πανδημία (audio)
ikteo limnou
Σωτηρία Κυριαζίδου στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό που προκαλεί μια πανδημία (audio)
02.04.2020 | 20:51

Σωτηρία Κυριαζίδου στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό που προκαλεί μια πανδημία (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Υγεία

Με την εμφάνιση και εξάπλωση της πανδημίας κορωνοϊού, οι άνθρωποι κλήθηκαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να προσαρμοστούν σε μια αναγκαία και επιβεβλημένη συνθήκη κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σε πολλές περιπτώσεις, η έλλειψη κοινωνικών επαφών και η απειλή ενός «αόρατου εχθρού», έχει γίνει αιτία πρόκλησης αρνητικών συναισθημάτων, όπως ο θυμός.

Όπως εξηγεί η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λήμνου Σωτηρία Κυριαζίδου, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, είναι ωφέλιμο να αποδεχτούμε αυτού του είδους τα συναισθήματα. «Μερικές φορές είναι προστατευτικό για τον εαυτό μας να νιώθουμε θυμό και να τον προτιμάμε αντί της λύπης, αφού έχουμε την ανάγκη να αισθανθούμε ότι κάποιος άλλος ευθύνεται για ό,τι συμβαίνει», λέει η ψυχολόγος.

Προσπαθώντας να εστιάσουμε στα θετικά που κρύβει κάθε δυσκολία, υπογραμμίζει η κ. Κυριαζίδου, θα διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε αυτό που νιώθουμε. «Αυτό που μας δυσκολεύει και μας θυμώνει, αν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε σταδιακά να το μετατρέψουμε σε κάτι ευχάριστο ή χρήσιμο ενώ φυσικά μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου», καταλήγει.

Ακούστε όσα λέει η κ. Κυριαζίδου για το θέμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018