Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Η φροντίδα του εντέρου, το Α και το Ω για καλή υγεία
achilladelis
Η φροντίδα του εντέρου, το Α και το Ω για καλή υγεία
28.09.2012 | 19:27

Η φροντίδα του εντέρου, το Α και το Ω για καλή υγεία

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Υγεία

Γιατί το έντερο κατέχει εξέχουσα θέση στον ορ Η τροφή πρέπει να αποβάλλεται από το σώμα κάθε 18 ώρες. Όσες τροφές χαλάνε (εσωτερικά) υφίστανται ζύμωση, δημιουργούν αέρια, η προκαλούν στο έντερο δυσλειτουργίες που επηρεάζουν όλο τον οργανισμό.

Για να έχουμε υγιή οργανισμό πρέπει να αφοδεύουμε σωστά.

Εδώ το ζητούμενο είναι η αποβολή τοξικών παραγόντων που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα μας. Άρα πρέπει να ενισχύσουμε την ικανότητα του εντέρου να λειτουργεί καλύτερα.

Αξιωματικά το Α και το Ω της ίασης είναι το υγιές και καθαρό έντερο.

Αν οι άχρηστες ουσίες δεν αποβληθούν και συσσωρευτούν στον οργανισμό, η εάν η αποβολή τους εμποδιστεί μέσω φαρμάκων η εξαιτίας υπέρμετρης κόπωσης, η νόσηση έρχεται πάραυτα. Τα βακτήρια συσσωρεύονται. Συνήθως ένα έντερο με άτονο περισταλτισμό, βρίθει από έλμινθες και βλαπτικούς μικροοργανισμούς. Αυτό αποτελεί μείζον πρόβλημα στις μέρες μας. Οι γαστρεντερολόγοι γνωρίζουν ότι οι σουλφοναμίδες και τα αντιβιοτικά καταστρέφουν αδιακρίτως όλα τα βακτήρια -επιβλαβή και ωφέλιμα- του εντέρου.

Οι παιδίατροι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι το πύαρ, το κιτρινωπό υγρό που προηγείται του γάλακτος της γαλακτοφορίας, είναι βασικό για την ισορροπημένη εντερική λειτουργία των βρεφών.

Οι 4 πρώτες ημέρες της ζωής ενός βρέφους είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εντέρου. Πολλές νέες μητέρες αγνοούν αυτό το γεγονός. Τρέφουν τα παιδιά τους με φόρμουλες. Προσπαθούν να αντικαταστήσουν μια φυσική ουσία, με ένα βιομηχανικό σκεύασμα.

Ολοένα και περισσότερο, γινόμαστε μάρτυρες αυτού του μεγάλου σφάλματος. Η φύση ξέρει καλύτερα, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι πρέπει να διδαχτούν αυτό το μάθημα με επώδυνο τρόπο.

Με την σωστή διατροφή για το έντερο και τα άλλα συστήματα του οργανισμού πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας και να ανακτήσουμε την υγεία μας ακολουθώντας σωστές διατροφικές συνήθειες.

Ως κανόνα αναφέρουμε, πως, ό,τι τρώμε επηρεάζει άμεσα το έντερο.

Πρέπει να γνωρίζουμε ένα πράγμα για την διατροφή και τις φυσικές θεραπείες:

Αργούν να επιφέρουν αποτελέσματα. Απαιτείται χρόνος –μέχρι και επτά χρόνια- για να λάβει χώρα η ανάπλαση των οστών. Από την άλλη απαιτούνται μόνο 48 ώρες για την ανάπλαση της επιδερμίδας του χεριού μας και αρκετοί μήνες για την ανάπλαση των στομαχικών τοιχωμάτων. Απαιτούνται μήνες για την ανάπλαση του νεφρικού ιστού. Συνεπώς, οφείλουμε να είμαστε υπομονετικοί καθώς ο οργανισμός αυτοθεραπεύεται και αναπλάθει τους ιστούς του.

Σύμφωνα με τον νόμο της ίασης του Hering, το έντερο πρέπει να αποτελεί το πρώτο σημείο εστίασης κατά την αναστροφή της πορείας μιας νόσου. O Constantine Hering ήταν ομοιοπαθητικός και ίδρυσε την πρώτη σχολή ομοιοπαθητικής στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον νόμο της ίασης του , η ίαση λαμβάνει χώρα, από μέσα προς τα έξω, από το κεφάλι προς τα κάτω και με την αντίστροφη σειρά σε σχέση με την πορεία εκδήλωσης των συμπτωμάτων.

Ουσιαστικά λέει ότι το έντερο αποτελεί την πηγή όλων των νοσημάτων. Καθώς φροντίζουμε το έντερο, αποτοξινώνεται όλος ο οργανισμός. Η αποτοξίνωση πρέπει να αρχίζει από το έντερο. Ασφαλώς, πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας την αποτοξίνωση και των υπολοίπων τεσσάρων διόδων αποβολής άχρηστων ουσιών, που είναι το δέρμα, οι νεφροί, το λεμφικό σύστημα και οι πνεύμονες. Επίσης το ήπαρ πρέπει να λειτουργεί σωστά αφού διαδραματίζει μείζονα ρόλο στην αποτοξίνωση.

Όλο μας το σώμα πρέπει να αναδομηθεί. Αλλά πάντα πρέπει να ξεκινάμε από την αποτοξίνωση και να βεβαιωνόμαστε ότι δεν διαφεύγει τοξικό υλικό από το έντερο για να εναποτεθεί σε άλλα όργανα.

Τελευταία, η ιατρική κοινότητα ασχολείται με το σύνδρομα διαρρέοντος εντέρου.

Όταν το έντερο υπολειτουργεί και υπάρχει δυσκοιλιότητα, παρουσία εκκολπωμάτων η μη, στο αίμα και την λέμφο, φέρονται περισσότερες τοξίνες, περισσότερη χοληστερόλη και περισσότερα λίπη.

Γιαυτο πρέπει να επισπευσθεί ο χρόνος εντερικής διάβασης. Αυτό επιτυγχάνεται αφενός με την εντερική αποτοξίνωση, αφετέρου με την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα άπεπτων ινών, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, και τα αναποφλοίωτα δημητριακά.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το σώμα μας πλάθεται σύμφωνα με το περιβάλλον στο οποίο ζει. Το σώμα μας δομείται από την έτοιμη γρήγορη τροφή, τον καφέ, τις γκοφρέτες, τον αέρα που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε.

Για να υπερβούμε τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις και να ζήσουμε μία υγιέστερη ζωή, οφείλουμε να επιστρατεύσουμε την γνώση και την σοφία μας. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Πρέπει να αποβάλουμε τον τρόπο σκέψης που ακολουθούμε τα τελευταία 20 χρόνια. Ίσως τώρα είναι η στιγμή να κόψουμε πραγματικά τον ομφάλιο λώρο και να αποκοπούμε από τις συνήθεις των γονιών μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τρόπος ζωής μας είναι αυτοκαταστροφικός. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι η άγνοια καταστρέφει.

Αν υπάρχει δρόμος καλύτερος από τους υπολοίπους, είναι αυτός της φύσης.

Το καλύτερο είναι να στραφούμε προς την φύση που πάντα εμπλουτίζει την κατανόηση μας. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και βρίσκεται σε ένα μοναδικό επίπεδο κατανόησης.

Ορισμένοι είναι πρόθυμοι να καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό προκειμένου να θεραπευτούν από μία πάθηση. Εν τούτοις, διαπιστώνουμε ότι όσα χρήματα και αν πληρώνουμε η υγεία δεν αγοράζεται. Δεν πωλείται σε καμία τιμή.

Η αλήθεια είναι ότι η υγεία κερδίζεται.

Πρέπει να εργαστούμε για να την κατακτήσουμε. Μολαταύτα το σύγχρονο σύστημα υγείας δεν ενημερώνει τους ασθενείς. Κατά συνέπεια ο κόσμος δεν αποκτά επίγνωση. Χωρίς αυτήν είναι αδύνατο να είμαστε υγιείς. Η υγεία αποκτάται μόνο μέσω της εκπαίδευσης. Είναι καλό να αρχίσουμε την εκπαίδευση μας μαθαίνοντας την φυσιολογία των συστημάτων αποβολής αχρήστων ουσιών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018