Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Ο εσωτερικός μας κόσμος, γιατρός της ψυχής μας
Ο εσωτερικός μας κόσμος, γιατρός της ψυχής μας
13.10.2012 | 09:17

Ο εσωτερικός μας κόσμος, γιατρός της ψυχής μας

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Υγεία

Η Τετάρτη 10-10-12 παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας μας έδωσε την ευκαιρία να αναφερθούμε μονομερώς από την εκπομπή Νέκταρ και Αμβροσία στα συναισθήματα που απορρέουν από την δυσλειτουργία και το μπλοκάρισμα των ζωτικών οργάνων και μάλιστα του εντέρου, μιας και αρχίσαμε ένα κύκλο εκπομπών ξεκινώντας από τον βασιλιά του πεπτικού συστήματος και πόσο ωφέλιμη είναι για την υγεία μας η καλή του λειτουργία. Εξετάσαμε την α-σθένεια από την ψυχοσωματική της άποψη, δηλ. ότι αφορά το σώμα ενεργειακά συνάδει με την ψυχή.

Όπως μας πληροφορεί η Ιατρική του Ιπποκράτους, τα όργανα και τα σπλάχνα, κατ’ εικόνα του σώματος, λαμβάνουν την ζωή τους από τους μεσημβρινούς.

Πρόκειται για <λεωφόρους> κυμάτων σε κίνηση, (σκεφτείτε τον γαλαξία), που σχηματίζουν ένα σύνολο το οποίο αποκαλείται <αιθερικό σώμα>. Τούτο εδώ είναι η φωτεινή και ανάλαφρη εικόνα του φυσικού σώματος μας. Το καλύπτει και το ζωογονεί, είναι η ψυχή του σώματος.

Ο εγκέφαλος μας, διατάσσει αυτά τα κύματα. Αν είσθε α-σθενείς, το φυσικό σας σώμα είναι θύμα ενός σχισίματος η μιας πληγής που δέχτηκε το αιθερικό σας σώμα, διότι ο εγκέφαλος σας έκανε ένα σφάλμα κατά τις εντολές και <βραχυκύκλωσε> την κίνηση του μεσημβρινού.

Δεν πέφτουμε α-σθενείς, δεν κολλάμε μια ασθένεια, αλλά την δίνουμε μόνοι μας στον εαυτό μας. Είμαστε οι μόνοι αυτουργοί των σφαλμάτων μας.

Η ζωή απαιτεί μια αρμονική ισορροπία ανάμεσα στη αναζήτηση των χαρών της Γής και των χαρών του Ουρανού, μιας και ο άνθρωπος ζει ταυτόχρονα χάρη στις γήινες προσόδους και στο οξυγόνο που αναπνέει. Η κλασσική ιατρική του Ιπποκράτους στηρίζεται σε αυτήν την ιδέα.

Οι χαρές της γης, τροφή του σώματος, αποκτώνται <με τον ιδρώτα του μετώπου>. Πρέπει να ξέρουμε να τις απολαμβάνουμε όταν βρίσκονται στην διάθεση μας, δίχως να αναζητούμε αυτές που δεν προορίζονται για μας, δηλ. πρέπει να μάθουμε πώς να μένουμε ικανοποιημένοι από την τύχη μας.

Οι χαρές του Ουρανού, τροφή της ψυχής (η του αιθερικού σώματος) κερδίζονται. Πρέπει να τις αναζητήσουμε, να τις επιθυμήσουμε. Εξάγονται από τις δοκιμασίες τις οποίες ανεχόμαστε δίχως διαμαρτυρία, από το δόσιμο του εαυτού μας προς τους άλλους, από μία επιδίωξη εκλεπτύνσεως των σκέψεων οι οποίες αποσπώνται σιγά σιγά από την έλξη των χαρών της Γης.

Εάν το σώμα και η ψυχή <τρέφονται > κατά τρόπο ίσο και δίκαιο και ελέγχονται, δίχως υπερβολές ούτε ως προς την μία κατεύθυνση ούτε ως προς την άλλη , η διεστραμμένη ενέργεια δεν διεισδύει, η ασθένεια δεν υπάρχει.

Εάν υιοθετήσουμε έναν τρόπο θεάσεως των πραγμάτων και σκέψεων, που να μην επιτρέπουν την διεστραμμένη ενέργεια να διεισδύσει στην διάνοια μας, στην καρδιά μας και στο σώμα μας θα αποκτήσουμε ισορροπία.

Εάν η πληγωμένη ψυχή κλαίει, το σώμα της απαντά ως ηχώ και υποφέρει. Όταν όμως, η ψυχή βρίσκεται σε ειρήνη, όταν χαμογελάει, τότε το σώμα παραμένει σιωπηλό και χαρούμενο. Και όπως λέει ένας μεγάλος ιατροφιλόσοφος ΥΓΙΕΙΑ είναι αυτή η υπέροχη σιωπή των οργάνων.

Μέσα στο ανθρώπινο σώμα ο μεσημβρινός του Παχέος εντέρου αναλαμβάνει τα καθήκοντα ενός <Υπουργού Μεταφορών και Οδών>. Είναι αυτός που γνωρίζει τις περισσότερες απεργίες και προκαλεί τις περισσότερες ενοχλήσεις στο ανθρώπινο ον λόγω της κακής λειτουργίας: Οι μεγαλύτερες πωλήσεις στα φαρμακεία αφορούν τα διάφορα καθαρτικά.

Τι είναι το παχύ έντερο: Ένας μακρύς σωλήνας που απορροφά και που εκκενώνει.

Οι σπείρες που σχηματίζουν τα έντερα, είναι παράλληλες με αυτές που σχηματίζει ο εγκέφαλος, η αμοιβαία ευαισθησία τους είναι υπέρτατη και έχουν μια αλληλοεπίδραση.

Ένας εγκέφαλος που παραγεμίζει αυτούς τους <σωλήνες> με μαύρες και νευρασθενικές ιδέες, με έγνοιες, αρνούμενος να απελευθερωθεί απ’ αυτές, βλέπει τους σωλήνες τους παχέως εντέρου να παραγεμίζουν με απόβλητα που δεν θέλει να τ΄αφήσει. Προχωρούν σε συμβίωση. Οι μαύρες ιδέες είναι τόσο ολέθριες για τον εγκέφαλο όσο και τα περιττώματα του παχέως εντέρου, αλλά κανείς δεν σκέφτεται πως πρέπει να περιθάλψει το αίτιο, ασχολούνται όλοι μονάχα με το αποτέλεσμα, που είναι η δυσκοιλιότητα.

Τα περιττώματα δίνονται στο παχύ έντερο από τον σύζυγό του, το λεπτό έντερο. Τούτο εδώ είναι ο <Υπουργός που δέχεται την Συγκομιδή>, χωρίζει το καθαρό από το ακάθαρτο.

Αν μείνει ήρεμος, καλορυθμισμένος, τα πάντα πάνε καλά, αλλά όμως, αν αυτός ο σύζυγος καταστεί νευρικός, ερεθισμένος, η θλιμμένος, η γεμάτος τύψεις (που μας κάνουν να γυρνάμε προς τα πίσω και να διατηρούμε ολέθριες σκέψεις, μιας και είμαστε θλιμμένοι και αδυνατούμε να αλλάξουμε το παρελθόν), εξουσιάζει το έτερον του ήμισυ, το παχύ έντερο, που παθαίνει δυσκοιλιότητα.

Η δυσαρέσκεια <δημιουργεί κόμπους> στα κύματα αυτού του Μεσημβρινού, γιατί μπλοκάρεται, αρνούμενος να επιτρέψει την κυκλοφορία. Ο εγκέφαλος κινείται κυκλικά, συνδυάζοντας τις σκέψεις του. Έτσι παραλύει και οι οδοί μπλοκάρονται.

Οι σκέψεις εξέγερσης εναντίον κάποιου πράγματος η κάποιου ανθρώπου, εξέγερσης που την συγκρατούμε, μας κάνουν να σκάσουμε και μας προκαλούν άσθμα. Τα κύματα του Μεσημβρινού του Παχέος εντέρου δεν κυκλοφορούν πια, τα απόβλητα μπλοκάρονται.

Ο φόβος που συγκρατεί προκαλεί συστολή, ταυτόχρονα με την συγκίνηση, μπλοκάρει τον εγκέφαλο και τις οδούς επικοινωνίας. Θυμηθείτε τον φόβο μπροστά στις εξετάσεις και τα αποτελέσματα που έχει πάνω στο έντερο…… Μπορεί όμως να έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα, γιατί η διάρροια και η δυσκοιλιότητα είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Αυτός ο Μεσημβρινός ελέγχει την ενέργεια του σώματος και του δίνει την ζωτικότητα και το άνοιγμα προς την ζωή: τα δυσκοίλια άτομα δεν αντανακλούν αυτήν την ζωτικότητα.

Σπεύστε να βοηθήσετε τον Μεσημβρινό σας του Παχέος εντέρου, αν έχει παραλύσει λόγω κάποιας υπερβολικής συσσωρεύσεως, και τούτο θα το πετύχετε αν απαλλάξετε τον εγκέφαλο σας από τις έγνοιες, από τις μαύρες ιδέες, από τις ταπεινώσεις, από την οργή, από την ζήλεια, που τον εμποδίζουν.

Σκουπίστε κατά αρχήν αυτά τα πράγματα που είναι τόσο άχρηστα όσο η σκόνη, έπειτα <αναπνεύστε> (ότι είναι καλό μπαίνει από πάνω, και ότι είναι άχρηστο βγαίνει από κάτω).

Φανταστείτε έναν σκουπιδοτενεκέ: πρέπει να φυλάξουμε όλη την μπαγιάτικη τροφή μέσα στην κουζίνα μας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διανοητικό σας σκουπιδοτενεκέ;

Αν τον γεμίσετε, θα ξαναβρείτε τον αέρα, την ζωτικότητα, την ικανότητα να επιλύετε προβλήματα, καθώς και την ικανότητα να χαμογελάτε όταν μιλάτε. Θα λησμονήσετε εντελώς την δυσκοιλιότητα.

Θα ήθελα να ρίξετε μια ματιά στις αρνητικές όψεις της ζωής και να αναρωτηθείτε <τι σημαίνουν αυτά για μένα>;

Κατόπιν θα ήθελα να σας δώσω ένα φανταστικό ψαλίδι και να σας ζητήσω να αποκόψετε αυτές τις όψεις της ζωής σας, να αποδεσμευτείτε από αυτές. Πρέπει να αποτινάξουμε τα πράγματα που δεν μας ωφελούν.

Γαληνέψτε και μάθετε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε ποιοι είστε και που πηγαίνετε. Από εδώ και στο εξής πορευτείτε με μια μπλούζα, η οποία στην πλάτη να φέρει την επιγραφή < ΥΠΟ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ>.

Όταν το καταφέρετε, θα ξυπνάτε κάθε ημέρα ανανεωμένοι και τότε θα έρθει η ΙΑΣΗ, το πιο ποθούμενο ΑΓΑΘΟ. Πράξτε ευμενώς για την υγείας σας.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018