Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με επιτυχία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών από το Γυμνάσιο Μύρινας (photos)

afoi poriazi

charitakis banner new

Με επιτυχία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών από το Γυμνάσιο Μύρινας (photos)
31.01.2013 | 12:21

Με επιτυχία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών από το Γυμνάσιο Μύρινας (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Ελένη Ζαρίμη, μαθήτρια της Γ τάξης του γυμνασίου Μύρινας, παρουσίασε το πρόγραμμα της σχολικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Μύρινας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας.

Την έναρξη της εκδήλωσης, έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ενώ στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μύρινας κ. Μανώλης Ρόκκος, ευχαρίστησε την εκπαιδευτικό Μαίρη Γεροντάρα, καθώς και τους υπόλοιπους καθηγητές αλλά και τους μαθητές που συνέβαλαν στην διοργάνωση της γιορτής .

Ο κ. Ρόκκος, μετέφερε το χαιρετισμό του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοντάρα και ανέγνωσε το μήνυμα που έστειλε για τη χθεσινή γιορτή, η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κ. Μαρία Παπαδανιήλ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, απένειμε βραβεία και επαίνους, στα παιδιά των σχολείων της Λήμνου, που συμμετείχαν στον εικαστικό και λογοτεχνικό διαγωνισμό της Μητρόπολης, με θέμα: "Συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Λήμνου".

Οι βραβευθέντες του Εικαστικού Διαγωνισμού ήταν:

Τάντος Τρύφωνας, μαθητής Β´ Τάξης του Γυμνασίου Μύρινας (1ο βραβείο, 500 €)
Καλογιάννης Συμεών, μαθητής Γ´ Τάξης Γυμνασίου Μύρινας (2ο βραβείο, το δίτομο έργο του Γ. Κωσταντέλλη "Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά της Λήμνου").
Μάρκου Δέσποινα, μαθήτρια της Γ´ τάξης του Γυμνασίου Μούδρου (3ο βραβείο, μια εικόνα των Αγίων της Λήμνου).

Οι βραβευθέντες του Λογοτεχνικού διαγωνισμού, στον οποίο δεν υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και που αφορούσε τη συγγραφή δοκιμίου 1500 λέξεων, ήταν:

Φραγκούλης Χαράλαμπος, μαθητής της Β´ τάξης του Γυμνασίου Μούδρου (1ο βραβείο, 500 €).
Βαλασίδου Χριστίνα μαθήτρια Γ´ τάξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου, (2ο βραβείο, το δίτομο έργο του Γ. Κωσταντέλλη "Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά της Λήμνου").

Έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους δύο διαγωνισμούς, αλλά σχολιάστηκε το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκαν στο σύνολο τους, για να τους παραλάβουν.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά τραγούδησαν βυζαντινά κάλαντα, διαβάστηκαν αποσπάσματα από θρησκευτικά κείμενα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την Καππαδοκία.

Στην εκδήλωση περαυρέθηκαν εκτός από τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ο Εντεταλ,ένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σάββας Βαρελτζής και ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ.  Δημήτρης Μπουλώτης

Την ψηφιακή παρουσίαση των εικόνων, είχε η Μάλαμα Πορφύρη, υπεύθυνες για το πρόγραμμα και την αφίσα ήταν η Μαίρη Γεροντάρα και η Μάλαμα Πορφύρη, ενώ την επιμέλεια της γιορτής υπεύθυνη ήταν η Μαίρη Γεροντάρα.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης:

Φωτό: Ανθή Φακιριάδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018