Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: Η Ημέρα της Ευρώπης έγινε παιχνίδι, δημιουργία και μάθημα ενότητας
Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: Η Ημέρα της Ευρώπης έγινε παιχνίδι, δημιουργία και μάθημα ενότητας
18.05.2026 | 11:19

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: Η Ημέρα της Ευρώπης έγινε παιχνίδι, δημιουργία και μάθημα ενότητας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με δράσεις οι οποίες συνδύασαν τη γνώση, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου τίμησε την Ημέρα της Ευρώπης, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να προσεγγίσουν τις αξίες της ευρωπαϊκής ιδέας.

Η 9η Μαΐου, αφιερωμένη στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών, μετέτρεψε το σχολείο σε μια ανοιχτή εκπαιδευτική εμπειρία, με κουίζ γνώσεων, αφίσες, ψηφιακά πόστερ και βίντεο, όλα εμπνευσμένα από το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ενωμένοι στην πολυμορφία».
 
Αναλυτικά:
 
Η 9η Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης, μια μέρα αφιερωμένη στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών. Φέτος, το σχολείο μας φόρεσε τα «ευρωπαϊκά» του και οι μαθητές μας ανέλαβαν δράση, αποδεικνύοντας ότι η μάθηση μπορεί να γίνει το πιο όμορφο παιχνίδι!
Με οδηγό το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ενωμένοι στην πολυμορφία», οργανώσαμε μια σειρά από δραστηριότητες που μας ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.
 
 Quiz:Παιχνίδι και γνώση με Kahoot! Η γιορτή μας ξεκίνησε με πολύ digital ανταγωνισμό! Μέσα από ένα συναρπαστικό, διαδραστικό κουίζ στην πλατφόρμα Kahoot, δοκιμάσαμε τις γνώσεις μας για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις γλώσσες και τα αξιοθέατα των ευρωπαϊκών χωρών. Τα tablet και οι υπολογιστές πήραν φωτιά, τα σκορ άλλαζαν κάθε δευτερόλεπτο και, ανάμεσα σε γέλια και επευφημίες, μάθαμε ένα σωρό καινούργια πράγματα για τη μεγάλη μας «οικογένεια».
 
Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια:Οι αφίσες μας Οι μαθητές μας σχεδίασαν αφίσες για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης αλλά και εντυπωσιακά ψηφιακά πόστερ με σύγχρονα μηνύματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος και το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη. Το μεγάλο μας Highlight: Το βίντεο της Ευρώπης!
 
Όλη αυτή η ενέργεια, τα χαμόγελα και τα μηνύματα των παιδιών «κλείστηκαν» μέσα σε ένα ξεχωριστό βίντεο το οποίο και αποτυπώνει τη δουλειά των παιδιών, τις καλύτερες στιγμές των δράσεων και τις ευχές μας για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, γεμάτο αποδοχή και αγάπη. «Η Ευρώπη είναι πάνω από όλα οι αξίες μας, η συνεργασία και η φιλία των λαών. Και οι μαθητές μας είναι το μέλλον της!»
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή, το ομαδικό πνεύμα και την υπέροχη ενέργειά τους!
 
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Χαριτίνη Φωτοπούλου, Φιλόλογος, Διευθύντρια, Αρβανιτίδου Σοφία, Καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας, E- Twinning Ambassador Βορείου Αιγαίου.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

 

stenos pccom

xrysafi400

pantelaroudis

youtube channel