Το καλοκαίρι βρίσκουμε φρούτα και λαχανικά σε αφθονία που μπορούμε να τα κονσερβοποιήσουμε και να τα φυλάξουμε σε βάζα στο ντουλάπι μας, χρησιμοποιώντας τα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου...
Το καλοκαίρι μας δίνει τόσα όμορφα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λαχανικά. Αποθηκεύστε τα σωστά για να τα τρώτε με ασφάλεια και τον χειμώνα!...
Το κεφίρ είναι προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας και βοηθά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών. Περιέχει βιταμίνη Α, Β1, Β2, C και τρώγοντας μόνο 0,5 λιτρο την ημέρα, καλύπτει την ημερήσια δόση των βιταμινών Β1 και Β2.
Η σπιρουλίνα ανήκει στην κατηγορία των βρώσιμων φυκιών, δηλαδή αυτών που μπορούν να καταναλωθούν ως τροφή.
Τα λαχανικά της χωριάτικης σαλάτας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C (ντομάτα, πιπεριές), η β-καροτίνη (πιπεριές), βιταμίνη Ε (ελαιόλαδο), λουτεΐνη (αγγούρι) και λυκοπένιο (ντομάτα)...
Μύθος. Κατά καιρούς εμφανίζονται/ διαφημίζονται προϊόντα/ μέθοδοι (σάουνα, πλαστικές φόρμες αδυνατίσματος, κρέμες) που ισχυρίζονται ότι καταπολεμούν το τοπικό λίπος...
Οι ξηροί καρποί στη διατροφή μας, αποτελούν μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, υδατανθράκων, φυλλικού οξέος, βιταμινών Α και Ε, χαλκού, σεληνίου, αντιοξειδωτικών στοιχείων και ω- 3 λιπαρών οξέων...
- Το βάρος του νεογνού, το οποίο επηρεάζεται από τις διατροφικές συνήθειες της μητέρας και το βάρος της πριν την σύλληψη, παίζει ουσιαστικό ρόλο. Αυξημένο βάρος νεογνού (πάνω από 4,5 kg) προδιαθέτει για εκδήλωση παχυσαρκίας μελλοντικά...
Η πατάτα όταν τηγανίζεται μπορεί να αυξήσει το βάρος της (λόγω απορρόφησης λαδιού) μέχρι και 50% του αρχικού της, ανεβάζοντας κατά πολύ την συνολική πρόσληψη θερμίδων αλλά και κυρίως των trans (κακών) λιπαρών οξέων (υπεύθυνων για την αύξηση της κακής χοληστερίνης και μείωση της καλής)...


Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon