the roots web banners 06

Η Διατροφική συμβουλή της ημέρας

24.09.2014 | 09:30

 Μύθος. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που ν’ αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Η ακμή είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών και όχι κατανάλωσης σοκολάτας.

23.09.2014 | 09:49

 Προσπαθήστε πριν βγείτε να έχετε καταναλώσει κάποιο μικρογεύμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσετε, αλλά και των συνοδευτικών που σερβίρονται με το αλκοόλ, σε περίπτωση που βγείτε για ποτό.

22.09.2014 | 09:25

 Τ’ αντιοξειδωτικά είναι μία μεγάλη κατηγορία από πολλά διαφορετικά θρεπτικά συστατικά ή ουσίες που βρίσκονται στο σώμα. Σ’ αυτά ανήκουν οι βιταμίνες C και Ε, τα β-καροτενοειδή, το λυκοπένιο και τα φλαβονοειδή.

20.09.2014 | 09:52

 Ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όταν συνοδεύετε παράλληλα με αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.

 

19.09.2014 | 10:03

 Μακάρι να μπορούσαν τόσο εύκολα να εξαφανιστούν οι θερμίδες του, αλλά με το φρυγάνισμα το μόνο που μειώνεται είναι η υγρασία του ψωμιού και όχι το θερμιδικό του περιεχόμενο.

18.09.2014 | 09:52

 Κάποιοι άνθρωποι έχουν αδυναμία περισσότερο στη σοκολάτα σε σχέση με άλλους, αλλά δεν πρόκειται γι’ αληθινό εθισμό! Η εμμονή για πρόσληψη σοκολάτας μπορεί ν’ αποτελέσει μία κακή και βλαβερή συνήθεια, λόγω της αυξημένης πρόσληψης θερμίδων.

17.09.2014 | 09:44

 Μύθος. Τόσο το μέλι όσο και η ζάχαρη (λευκή ή μαύρη) έχουν παρόμοιο περιεχόμενο σε θερμίδες και υδατάνθρακες (4 kcal/ 1 gr υδατάνθρακα).

16.09.2014 | 10:15

 Το καλοκαίρι τελείωσε, οι διακοπές για κάποιους όμως συνεχίζονται. Οι διακοπές είναι μία καλή αφορμή για φυσική δραστηριότητα. Προσπαθήστε περπατώντας ή χρησιμοποιώντας ποδήλατο να γνωρίσετε  καλύτερα τον τόπο διαμονής σας. Γι’ αυτό το λόγο θυμηθείτε να βάλετε στην βαλίτσα σας τ’ αθλητικά παπούτσια! 

15.09.2014 | 09:32

 Εύκολοι τρόποι για ν’ αποφύγετε τα κακά λιπαρά είναι να ζητήσετε απ’ τον κρεοπώλη σας άπαχο κρέας ή κιμά, ν’ αφαιρείτε το ορατό λίπος από το κρέας και την πέτσα απ’ το κοτόπουλο.  

13.09.2014 | 09:41

 Η βιταμίνη Ε είναι ένα από τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά των τροφίμων.