the roots web banners 06

Η Διατροφική συμβουλή της ημέρας

18.10.2014 | 08:36

 Φροντίστε να περιλαμβάνεται στα κύρια γεύματα της ημέρας του ένα τουλάχιστον από τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο και συνοδεύστε τα με τρόφιμα που ευνοούν την απορρόφησή του...

17.10.2014 | 07:50

 Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό μικροθρεπτικό συστατικό, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες...

16.10.2014 | 09:14

 Είναι ωφέλιμοι μύκητες; Υπάρχουν 14.000 είδη και μόνο τα 3.000 είναι κατάλληλα για βρώση. Το μόνο που χρειάζονται για να αναπτυχθούν, είναι ένα περιβάλλον με οργανικά στοιχεία. Αποτελεί μέρος της ανθρώπινης διατροφής από το 1940 και των ιατρικών φαρμάκων για αιώνες τώρα...

15.10.2014 | 09:03

 Υπάρχει μια θεωρία, που λέει ότι τρώγοντας μέλι της περιοχής μας, μπορεί να υπάρξει βελτίωση της αλλεργικής ρινίτιδας...

14.10.2014 | 09:52

 Τα 100 γραμμάρια λάχανου αποδίδουν μόλις 25 θερμίδες και περιέχουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών που καλύπτουν το 10% των ημερήσιων αναγκών μας...

13.10.2014 | 09:13

 Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η χορήγηση χυμού παντζαριού (1 ποτήρι περίπου) οδηγεί σε ταχεία αύξηση των νιτρικών στο πλάσμα των εθελοντών, αλλά και του νιτρώδους ανιόντος (NO2-) περίπου μία ώρα αργότερα.

11.10.2014 | 09:35

 Θρεπτικά συστατικά που έχουν συνδεθεί με τη διατήρηση της μνήμης και γενικότερα την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία είναι η βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, φυλλικό οξύ, Β6, Β12), η βιταμίνη Ε, ο σίδηρος, τα ω-3 λιπαρά οξέα, οι υδατάνθρακες και ορισμένα από τα απαραίτητα αμινοξέα.

 

10.10.2014 | 09:02

 Το ακρυλαμίδιο είναι μια άχρωμη, άοσμη κρυσταλλική ένωση, διαλυτή στο νερό. Χρησιμοποιείται ως χημικό μέσο για την σύνθεση των πολύ-ακρυλαμιδίων, τα οποία με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα στον καθαρισμό του προς πόσιν ύδατος αλλά και στη βιομηχανική παραγωγή χαρτιού...

09.10.2014 | 09:29

Ουσίες που καταπολεμούν το άγχος είναι οι πρωτεϊνες, οι υδατάνθρακες, το φυλλικό οξύ, το σελήνιο, ενώ αντίθετα η καφεϊνη, το αλκοόλ και η νικοτίνη δημιουργούν άγχος.

 

07.10.2014 | 07:49

 Τα πιο γνωστά γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι η πατάτα, η σόγια, το καλαμπόκι, το ρύζι και το βαμβάκι.