Τα κορεσμένα λιπαρά είναι τα ‘κακά’ λιπαρά. Σχετίζονται με την αύξηση της χοληστερόλης του αίματος και άρα με τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Όσο κοντοζυγώνει το καλοκαιράκι, τόσο το σώμα μας διψάει και πιο πολύ! Το 20% των καθημερινών μας αναγκών σε υγρά καλύπτεται από τα τρόφιμα π.χ. σούπες, φρούτα, γιαούρτι, λαχανικά και το υπόλοιπο 80% καλύπτεται από ροφήματα π.χ. χυμός, τσάι, καφές, γάλα, νερό κτλ. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε!!!
Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για την υγεία μαςείναι ήδη γνωστές από την αρχαιότητα! Έρευνες δείχνουν πως η μαστίχα έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Το θαλασσινό αλάτι έχει παρόμοια περιεκτικότητα σε νάτριο με το επιτραπέζιο αλάτι, ενώ δεν έχει καμία γνωστή ευεργετική επίδραση για την υγεία. Χρησιμοποιήστε το με σύνεση, όπως και κάθε τύπο αλατιού.
O ανανάς ανήκει στα τροπικά φρούτα και περιέχει βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη C), ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες αλλά και μίγμα ενζύμων με πιο γνωστό τη βρομελίνη. Αρκετές έρευνες αναφέρουν τον προστατευτικό ρόλο της βρομελίνης στην αντικαρκινική θεραπεία. Τα 3/4 φλιτζανιού ανανα έχουν περίπου 60 θερμίδες και 1 φλιτζάνι χυμός ανανάς έχει περίπου 130 θερμίδες.
Τα goji berries αποτελούν τον καρπό του Κινέζικου φυτού Lycium barbarum που το βρίσκουμε στη νότια Κίνα.
Για ν’ αποφύγετε το αρνητικό αίσθημα του φουσκώματος το βράδυ της Ανάστασης, φροντίστε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου να έχετε ένα ελαφρύ γεύμα π.χ. πατατοσαλάτα/ μακαρονοσαλάτα και προσπαθήστε να μην παραλείψετε το απογευματινό σας.
Η νηστεία γίνεται για θρησκευτικούς λόγους και όχι για λόγους υγείας! Το ήπαρ και τα νεφρά είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό του σώματος απ’ τις τοξίνες και όχι η νηστεία. Το ήπαρ διασπά τα τοξικά παραπροϊόντα του μεταβολισμού και τα νεφρά τα αποβάλλουν από τον οργανισμό.
Οι καρποί σόγιας είναι η μοναδική φυτική πρωτεΐνη, που είναι αντάξια με την πρωτεΐνη του κρέατος, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, χωρίς να απαιτείται να την εμπλουτίσουμε με κάποια άλλη φυτική πρωτεΐνη.
Ο τραχανάς αποτελεί προϊόν αποξηραμένου και τριμμένου μίγματος πρόβειου ή γίδινου γάλακτος με σιμιγδάλι. Ο ξινός τραχανάς προκύπτει όταν το γάλα έχει αφεθεί να ξινίσει πριν χρησιμοποιηθεί.


Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon