Το κουνουπίδι περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Α, κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο.Έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρει προστασία από τα καρδιακά νοσήματα.
Για τη σύνθεση των πρωτεϊνών του σώματος είναι απαραίτητα 20 αμινοξέα. Τα περισσότερα από αυτά το σώμα μας μπορεί να τα συνθέσει μόνο του.
Όταν παραγγέλνεις φαγητό απ' έξω προτίμησε να βάζεις τη μερίδα σου σε ένα δικό σου πιάτο ή μπολ, έτσι ώστε να μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα την οποία θα καταναλώσεις. Και δεν ξεχνάμε ποτέ να συνοδεύουμε το φαγητό μας με μία σαλάτα εποχής!
Η τακτική άσκηση ενισχύει την καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της γλυκόζης του αίματος και φυσικά μας βοηθάει να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος και επίπεδα σωματικού λίπους στα φυσιολογικά όρια.
Το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό να παράγει όλα τα λιπαρά οξέα που χρειάζεται, εκτός από δύο: το λινελαϊκό οξύ (LA), ένα ω-6 λιπαρό οξύ, και το α-λινολεϊκό οξύ (ALA), ένα ω-3 λιπαρό οξύ.
Είναι η συνολική ημερήσια ποσότητα σε θερμίδες, σάκχαρα, λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο/ αλάτι που ενδείκνυται να προσλαμβάνονται από έναν υγιή ενήλικα.
Παραθέτω ένα link για όσους θέλουν να ενημερωθούν περαιτέρω εδώ
7-9 ώρες μη διακοπτόμενου ύπνου θεωρούνται ευεργετικές για την υγεία. Έρευνες έδειξαν ότι μη επαρκείς ώρες ύπνου μπορεί να επηρεάζουν την τακτικότητα των γευμάτων και τις διατροφικές μας συνήθειες με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους!
Αν τα λαχανικά σας μαυρίζουν και χαλάνε εύκολα, τυλίξτε τα με χαρτί κουζίνας και έπειτα αποθηκεύστε τα στα ειδικά ράφια του ψυγείου σας. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία και θα τα διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο κερδίζετε θρεπτικά συστατικά και χρήμα!!
… μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ποικιλία προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες σου, χωρίς να στερηθείς τη γεύση! Προτίμησε προϊόντα με λιγότερα λιπαρά, εμπλουτισμένα με "καλά" αντί για ''κακά" λιπαρά, με λιγότερο αλάτι και με πρόσθετες τεχνητές γλυκαντικές ύλες αντί για ζάχαρη.
Το γλυκό το καταναλώνουμε για να μας δώσει γεύση και ευχαρίστηση και όχι τόσογια τα θρεπτικά του συστατικά π.χ. βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (που είναι ελάχιστα έως και ανύπαρκτα).


Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon