Μύθος. Δεν ισχύει απαραίτητα η παραπάνω άποψη! Το γενετικό υπόβαθρο, η ηλικία και ο ρυθμός ανάπτυξης του ζώου είναι πιο καθοριστικοί παράγοντες για την περιεκτικότητά του σε λίπος, απ’ ότι ο τρόπος εκτροφής του.
Το ραπανάκι αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α, C και Ε, οι οποίες συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών. Επίσης περιέχουν Β6, φολικό οξύ, χαλκό, ασβέστιο και φυτικέ ίνες.
Όταν γνωρίζεις ότι θα γευματίσεις το βράδυ έξω, προσπάθησε στο μεσημεριανό να επιλέξεις κάτι πιο ελαφρύ, όπως 1 σαλάτα με ψωμί και τυρί light ή 1 μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως και γάλα χαμηλό σε λιπαρά ή 1 σάντουιτς με γαλοπούλα, τυρί light και λαχανικά.
Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μπορεί να σας σώσει, ενώ η κατάχρηση και η υπερκατανάλωσή του μπορεί να σας σκοτώσει.
Προτιμήστε τα εποχικά λαχανικά που για τον μήνα Μάρτη είναι:
Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας περιέχει τρόφιμα που αν και κατηγορούνται για τις πολλές θερμίδες που προσδίδουν, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Μύθος. Όλα τα φρούτα είναι θρεπτικά, αλλά αποτελούνται αποκλειστικά από υδατάνθρακες.
Το πράσο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και βιταμίνη Κ. Η περιεκτικότητά του σε κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που υπάρχει και στα κρεμμύδια, το κάνει να αποτελεί έναν αποτελεσματικό αναστολέα της οξειδωτικής βλάβης της LDL χοληστερόλης. Δυστυχώς, οι μελέτες για τα οφέλη του στην υγεία δεν είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες.
Μύθος. Αυτή η έκφραση είναι των παππούδων μας που λόγω κατοχικού συνδρόμου μας πίεζαν να φάμε όλο το φαγητό. Όμως, όταν έχουμε χορτάσει, θα πρέπει να σταματάμε, ακόμα κι αν έχει περισσέψει φαγητό στο πιάτο μας.
Μετά το τέλος του γεύματος αποφύγετε να τρωτέ τα υπολείμματα του φαγητού των παιδιών σας. Φυλάξτε τα, ώστε αν πεινάσετε αργότερα να τα καταναλώσετε σαν ένα μικρό γεύμα!


Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon