the roots web banners 06

Η Διατροφική συμβουλή της ημέρας

15.04.2014 | 09:22

 Η αγκινάρα περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών (β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη). Σημαντική είναι η περιεκτικότητά της και σε φυτικές ίνες, βιαταμίνη C, φυλικό οξύ, μαγνήσιο και κάλιο. Όσον αφορά τη θερμιδική της αξία, τα 100 γρ μαγειρεμένης αγκινάρας μας δίνουν μόλις 50 θερμίδες!! 

14.04.2014 | 09:42

Το παστέλι αποτελεί μια πολύ καλή λύση και εκτός περιόδου νηστείας. Είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα.

11.04.2014 | 10:04

Επίσης, είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και Ε και περιέχουν φαινόλες που έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες. 5 ελιές μάς δίνουν 45 θερμίδες, όσο δηλαδή 1 κουταλάκι λάδι.

10.04.2014 | 09:26

 Ο χυμός καρότου είναι γλυκός και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και με άλλα φρούτα και λαχανικά (όπως μήλο και πορτοκάλι).

09.04.2014 | 09:39

 Η φράουλα είναι ένα κόκκινο, γλυκό και γευστικό φρούτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη C. 6 φράουλες μας δίνουν περίπου 50 θερμίδες. Εκτός από αυτούσιο φρούτο, μπορεί να καταναλωθεί και υπό τη μορφή γλυκού του κουταλιού, μαρμελάδας και λικέρ.

08.04.2014 | 09:05

 Τα δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο και διάφορα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο, χαλκό.

07.04.2014 | 09:52

 Το φυστικοβούτυρο είναι υψηλό σε πρωτεΐνες και λιπαρά (μονοακόρεστο και πολυακόρεστο λίπους). Το φυστικοβούτυρο αποτελεί μια τροφή με υψηλή θερμιδική αξία, αφού 30γρ (περίπου 1 γεμάτη κουταλιά σούπας) περιέχουν 190 θερμίδες και για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, ακόμα και αν θεωρείτε ότι είναι υγιεινό.

 

 

05.04.2014 | 09:47

Νηστέψτε λοιπόν... είναι οικονομικό!!!

04.04.2014 | 09:04

Μύθος.  Κατά την περίοδο της νηστείας, μπορεί κάποιος να εμπλουτίσει τη διατροφή του με φυτικές ή άλλες πηγές μετάλλων και κάνοντας σωστούς συνδυασμούς αποφεύγει την πιθανότητα εμφάνισης ελλείψεων.

03.04.2014 | 09:03

 Το τουρσί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Σαρακοστιανού τραπεζιού. Επειδή είναι προϊόν ζύμωσης, μας παρέχει «καλά» μικρόβια, που ευνοούν την υγεία του εντέρου και του στομάχου μας.